Πως θα φτιάξετε γάλα χωρίς λακτόζη από ξηρούς καρπούς! | ΒΟΤΑΝΑ
Ο πλήρης οδηγός για εναλλακτικά γάλατα!
Δυσανεξία στη λακτόζη μπορεί να φαίνεται να είναι ένα πεπτικό πρόβλημα Ενώ λιγότερο από το 5% του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου έχει προβλήματα μέχρι και το 50% των πληθυσμών της Νότιας Αμερικής, την Αφρική και την Ασία υποφέρουν από αυτό.
Τα κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν φούσκωμα, πόνους στο στομάχι ή κράμπες και αίσθημα αδιαθεσίας, και συνήθως συμβαίνουν λίγο μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη.
Τα περισσότερα εναλλακτικά γάλατα είναι πλέον εμπλουτισμένα με ασβέστιο (το οποίο βοηθά στην οικοδόμηση ισχυρών οστών και των δοντιών) και βιταμίνης D ( η οποία είναι σημαντική για την ενθάρρυνση της απορρόφησης του ασβεστίου από τα τρόφιμα )
Βασική συνταγή για γάλα αμυγδάλου
Βάλτε τα με ένα φλιτζάνι νερό όλη τη νύχτα, τότε ξεφλουδίστε τα ξεπλύνετε και στραγγίστε τα.
Βάλτε τα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων με τέσσερα φλιτζάνια νερό και μέλι εάν θα θέλατε
Σουρώνουμε με ένα τουλπάνι πάνω από μια μεγάλη κανάτα ή μπολ και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
Από τη στιγμή που είναι όλα μέσα πιέστε το γάλα προσεκτικά και να κρατήσει το περίσσευμα του πολτού, το οποίο μπορεί να το βάλετε ακόμα περισσότερο στο μίξερ η να γίνει αλεύρι αμυγδάλου όταν αποξηρανθεί και να το χρησιμοποιήσετε για ψήσιμο.
Είναι έτοιμο για χρήση! Το γάλα θα το κρατήσει στο ψυγείο για μερικές ημέρες
Αυτή η συνταγή είναι μόνο μια αρχή – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα είδη ξηρών καρπών, ακόμη και τους σπόρους.
πηγή
Πως θα φτιάξετε γάλα χωρίς λακτόζη από ξηρούς καρπούς! | ΒΟΤΑΝΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου