Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Ανάδρομη εκσπερμάτιση: Οργασμός χωρίς… αποδεικτικά στοιχεία!




Η ανάδρομη εκσπερμάτιση είναι ένα εξαιρετικά παράξενο ιατρικό φαινόμενο που μοιάζει φαινομενικά με τον προσποιητό οργασμό.




Υπάρχει όμως βιολογική εξήγηση για αυτήν την παράδοξη κατάληξη της ερωτικής κορύφωσης.

Ο όρος χρησιμοποιείται στον ιατρικό χώρο για να περιγράψει τον οργασμό που δε συνοδεύεται από την απελευθέρωση σπέρματος.

Για να κατανοήσουμε τι είναι η ανάδρομη εκσπερμάτιση, πρέπει να γνωρίζουμε την ανατομία των ανδρικών γεννητικών οργάνων: Ο προστάτης είναι ένας αδένας που συνδέεται με το πέος στο ένα του άκρο και στην ουροδόχο κύστη και τη σπερματοδόχο κύστη στο άλλο. Όταν ο άντρας πρόκειται να φτάσει σε οργασμό, το σπέρμα μεταφέρεται από τη σπερματοδόχο κύστη στον προστάτη και φτάνει σε ένα «σταυροδρόμι»: ο ένας δρόμος οδηγεί στην ουροδόχο κύστη και ο άλλος στο ανδρικό μόριο.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ο λείος μυς της ουροδόχου κύστης συσπάται και ωθεί το σπέρμα να εξέλθει από το πέος. Στην ανάδρομη εκσπερμάτιση όμως ο μυς δε συσπάται όπως θα έπρεπε κι έτσι το σπέρμα κατευθύνεται στην ουροδόχο κύστη.

Η ανάδρομη εκσπερμάτιση δε συνοδεύεται από πόνο. Επίσης, το σώμα απορρίπτει φυσιολογικά το «αποπροσανατολισμένο» σπέρμα μέσω των ούρων.

Η ανάδρομη εκσπερμάτιση είναι συνηθέστερη σε άντρες που πάσχουν από διαβήτη ή έχουν κάνει επέμβαση στον προστάτη, καθώς στις δύο αυτές περιπτώσεις υπάρχει αυξημένος κίνδυνος δυσλειτουργίας του λείου μυός. Μπορεί επίσης να αποτελεί ένδειξη νευρολογικής πάθησης, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας. Σε υγιείς άντρες μπορεί να οφείλεται σε απόφραξη της ουρήθρας.

Εάν δε συμβαίνει τίποτα από τα παραπάνω, η ανάδρομη εκσπερμάτιση μπορεί να οφείλεται στις συχνές σεξουαλικές επαφές. Η σπερματοδόχος κύστη αποθηκεύει συγκεκριμένη ποσότητα σπέρματος κι έτσι μπορεί να «στερέψει» εάν ο άντρας κάνει πολλές φορές σεξ μέσα στην ίδια ημέρα.


πηγή

Ανάδρομη εκσπερμάτιση: Οργασμός χωρίς… αποδεικτικά στοιχεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου