Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Φτιάξτε εκλεράκια με τα δυο σας τα χεράκια!!!


Φτιάξτε πεντανόστιμα εκλεράκια με τα δυο σας τα χεράκια που θα μαγέψουν κόσμο με τη γεύση τους!!!

ΥΛΙΚΑ
  • 100 γρ. βούτυρο

  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

  • 1 φλ. νερό

  • 4 αυγά

  • 100 ml κρέμα γάλακτος

  • 2 κουταλιές μπράντι ή κονιάκ

  • 1 1/2 φλιτζάνι κρέμα ζαχαροπλαστικής (απλή ή σοκολατένια)

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη

  • 100 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Λιώνετε το βούτυρο και 1 φλιτζάνι νερό σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνετε να βράσουν. 2.Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
3. Προσθέτετε, χτυπώντας συνεχώς, το αλεύ­ρι, μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο μείγμα, που ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Περιμένετε να κρυώσει για 3 λεπτά.
4. Προσθέτετε, κατά μικρές ποσότητες, τα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και λείο.
5. Μετα­φέρετε το μείγμα, με ένα κουτάλι, σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με μεγάλο, απλό στόμιο.
6. Πάνω σε 2 αντικολλητικά χαρτιά ψησίμα­τος δημιουργείτε με το κορνέ 50 μακρόστε­να κομμάτια -5 εκατοστών μήκους το κα­θένα- και φροντίζετε να είναι σε κάποια απόσταση μεταξύ τους.
7. Τα ψήνετε στο φούρνο στους 220 C για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα τρυπάτε και τα αφήνετε να κρυώσουν σε συρμάτινη σχάρα.
8. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαvτιγί και την αναμειγνύετε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής (απλή ή σοκολατένια) και το μπράντι.
9. Μεταφέρετε το μείγ­μα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με μικρό, απλό στόμιο. Ανοίγετε τα εκλέρ στη μέση κατά μήκος και τα γεμίζετε με την κρέμα.
10. Βουτάτε τα πάνω μέρη τους στη λιωμένη κουβερ­τούρα και, τέλος, διακοσμείτε την επιφά­νειά τους με τη λευκή σοκολάτα.

ΠΗΓΗ

Φτιάξτε εκλεράκια με τα δυο σας τα χεράκια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου